Yeni Eğitim Sisteminden İlk Maddeler: İlkokul 3+2+3+3 Dönemi Başlıyor! Zorunlu Eğitim Kalkıyor!
Milli Eğitim Bakanlığı Maarif Modelinin daha etkin şekilde uygulanabilmesi için eğitim sistemini mercek altına aldı.
4+4+4 eğitim sisteminden ne öğretmenler ne öğrenciler ne de veliler memnun. Ayrıca 12 yıllık zorunlu eğitim öğrencileri olumsuz etkiliyor. Maarif Modelinin ise daha etkin uygulanabilmesi için bir takım değişiklikler geliyor.
Bunlardan birincisi ilkokulun 3 yıla inmesi ve müfredatın iyice sadeleştirilmesi. İlkokulda öğretmenin temel görevi okuma yazma öğretmek akıcı okuma sağlamak ve temel matematik becerilerini öğretmek olacak. Sonra ortaokula geçiş dönemi var. 2 yıl boyunca öğrenciler ortaokula hazırlanacak. Bu süreçte din eğitimi ve matematik ile Türkçe derslerine önem verilecek.
Ortaokul ise 3 yıl olarak devam edecek. Liseler ise tekrar 3 yıla indirilecek. Ayrıca zorunlu eğitimin 12 yıldan 8 yıla indirilmesi tekrar gündemde.
4+4+4 Sistemine Veda Mı? Yeni Eğitim Modeliyle Büyük Değişimler Kapıda
Mevcut 4+4+4 eğitim sistemine yönelik memnuniyetsizliklerin artmasıyla birlikte, yeni bir eğitim modeli üzerinde çalışılıyor. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin talepleri doğrultusunda hazırlanan bu modelde köklü değişiklikler öngörülüyor.
İlkokulun 3 yıla indirilmesi ve müfredatın sadeleştirilmesiyle öğrenciler okuma yazma ve temel matematik becerilerini daha etkin bir şekilde kazanacaklar. Ortaokul öncesi 2 yıllık hazırlık dönemiyle öğrenciler liseye daha iyi hazırlanırken, zorunlu eğitim süresi 8 yıla indirilebilir. Bu değişikliklerle birlikte, öğrencilerin gelişim süreçleri daha iyi takip edilecek ve eğitim sisteminin etkinliği artırılacağı hedefleniyor.
Yeni eğitim modelinin detayları ve uygulama süreciyle ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.
Matematik ders sayısı artırılsın haftada 4 saat çok az çocuklar mantık yürüyemiyor hesap yapamıyor
bence eksik olmuş.. 3+ 3 + 2 ve 3 + 3 olmali yani en basa gelen 3 yil anaokulu olmali ve eğitim 4 yasinda devlet okullarında başlamalı