Öğretmen Okula üniforma ile gelmediler diye öğrencileri tahtaya dizdi! Bakın Sonra Ne Oldu!
Adana Yüreğir Camili Akarca Orta Okulu’nda okula formasız gelen öğrenciler tahtaya dizildi ve rencide edildi.
Okullarda forma olmalı mı olmamalı tartışmaları geçtiğimiz yıllarda bitmişti. Okul Aile Birliği sene başında serbest kıyafet uygulaması mı yapacak yoksa resmi bir forma olacak mı karar veriyor.
Bu yetki tamamen okul aile birliğinde. Bir çok veli düzenli ve disiplinli olsun diye forma tercihinde bulunup oy kullanıyor. Ancak buna rağmen forma almak istemeyen veliler bulunabiliyor. Bazı veliler öğrenciler için formanın şart olduğunu ve alınması gerektiğini belirtirken bazı velilerse okulların formaları pahalı seçtiğini bu yüzden almak istemediğini belirtiyor.
Bazı okul müdürleri ise nöbetçi öğretmenleri formasız öğrencilerin tespiti için uyarıyor. Adana’da formasız öğrencilerin tespit edilip tahtada sıraya dizilmesi tepki çekti. Bir çok sosyal medya kullanıcısı öğrencilerin rencide edildiğini düşünüyor. Bazıları ise duruma hak verdi ve herkesin sorumluluğunu yerine getirip formasını giymesi gerektiğini belirtti.
Memur Sesi / ÖZEL HABER/ ADANA
İnanın öğretmenler de öğrencilerle uğraşmak istemez. Üniversite öğretimi gibi, sınıfa girip dersini anlatıp çıkmak ister. Ama liseye kadar okullarda verilen öncelikle eğitimdir, topluma hazırlamadır, sonra öğretim gelir. Örneğin, nöbetçi öğretmenler teneffüslerde ne yapıyor biliyor musunuz? Çocuklar birbirini dövmesin diye başlarında bekliyor. Çocuklara disiplin şarttır. Sorumluluğunu bilmeyen çocuklar durmadan kendini savunma alışkanlığında. Bu da onları aşırı bencil ve tembel yapıyor.
Herkes istediği gibi giyinme hakkına sahip okul aile birliği çok istiyorsa kıyafet alsın çocuklara belki maddi durumları yetersiz
Nereden çıktı bu rencide olma muhabbeti Allah aşkına. Eğitimde disiplinin içine ettiniz! Kurallara uyulmadan okul yönetimi nasıl okulda disiplini sağlayacak? Rencide olan okulun kurallarına uyar rencide olmaz. Yeni nesil en küçük şeyde rencide oluyor, psikolojisi bozuluyor. Hayatta hiçbir olumsuz durumla karşılaşmayan çocuklar gerçek hayatla yüz yüze gelince şaşkına dönüyor, en küçük bir sıkıntıda bunalıma giriyor. Disiplinin olmadığı yerde düzen olmaz. Öğrenci öğrenciliğini bilecek. Okula gidiyorsa, belirlenen kurallara uyacak. Öğrenciye laf söylenmeyecekse, hatalarıyla yüzleştirilmeyecekseler, gerektiğinde disipline uymaya zorlanmayacaksalar, ceza verilmeyecekse o okulda eğitim olur mu? Okul yöneticileri ve öğretmenler öğrencilere söz geçirebilir mi? Okul okul olmaktan çıkar.
Okulun almış olduğu kararlara uymak disiplinli olmayı sağlar. Başarılı olmak için de disiplin gereklidir.